Prepper - a felkészült ember!

Járvány - Nukleáris katasztrófa - Gazdasági összeomlás - Klímaváltozás - Természeti csapások - Háború?


Ezek olyan témakörök amelyekkel nap mint nap foglalkozunk, de valahogy mindig próbáljuk távol tartani magunkat a fogalmaktól úgy, ahogy a haláltól... Aztán mégiscsak eljön, és akkor ott állunk kétségbeesetten, félünk! 

A prepperkedés - magyarul felkészülés - nem valami extrém sport, nem világvége várása, arról szól hogy az ember felkészült váratlan eseményekre, hogy ilyenkor önállóan megoldja a problémát. A felkészült ember nem ül a sötét szobájában rettegve, várva a segítségre... 

Nem csak önmagáért képes tenni, hanem a családtagjaiért a többiekért is. A prepperkedés, azaz a felkészülés, nem abból áll, hogy készleteket és felszerelést halmozunk fel és ebben látjuk a problémáink megoldását. A prepperkedés tudás! Tudás, vagy még inkább szemlélet, hogy a világban előforduló problémák nagy részét mi magunk képesek vagyunk megoldani. Képesek vagyunk szorult helyzeteket túlélni. Képesek vagyunk élelmet megszerezni és elkészíteni. Biztonságos menedéket építeni. Megóvni, megvédeni önmagunkat és családtagjaikat, szeretteinket. Él még bennünk az önvédelem képessége... 

A mai világban az emberek rendkívül megszenvedik, mind fizikailag, mind mentálisan, ha kiesnek a komfortzónájukból. Igazából ezt szenvedik meg legjobban. Én megtanítalak arra hogyan éld ezt túl! Hogyan teremtsd meg az alapvető szükségleteidet és minimális komfortot... 

Prepper vagyok, gyerekkorom óta foglalkozom a felkészüléssel. Évtizedek óta gyakorlok harcművészetet és különböző túlélési technikákat, melyet az elmúlt évben az oroszországi tajgában volt lehetőségem kipróbálni. 

Cserhát hegyei között élek egy 13 hektáros erdős területen. Ha szeretnél megismerkedni a felkészülés, túlélés alapfogalmaival, kipróbálni magad, elsajátítani elsősorban a szemléletet, gyakorolni az önvédelmet, - akkor most lehetőséged adódik erre. 

Felkészítő tanfolyamokat indítok teljesen kezdők, a témával most ismerkedők, és családok részére! Lehetőséged van megismerkedni az alapoktól a legmagasabb szintig, a közösségben történő önfenntartó gazdálkodásig... Megtanítom, hogy nem a drága felszerelés és a felhalmozott készlet segít a túlélésben hanem a szemlélet a hozzáállás. 

A gyakorlottabbak, a már - szabadon tartható - önvédelmi vagy otthonvédelmi fegyverrel rendelkezők is bátran keressenek, számukra is adott a gyakorlási lehetőség, a tapasztalatok bővítése! 

Amennyiben igény van rá, külön foglalkozásokat tartok családoknak, illetve hölgyek részére!


A felkészülés témakörei 

Alapfogalmak: - Mire készüljünk és hogyan? - Hogyan készítsünk kockázatelemzést (azaz milyen veszélyre számíthatunk) ? - Vészeseti terv készítése. (Ha már tudjuk mi várható, készítsünk tervet!) - Otthonom védelme. - Alapfokú és megelőző önvédelem. - Felszerelés és készlet. - Mi az a "B-Terv"? - Mi az az EDC (Every Day Carry) - Mi az a B.O.B.? (Bug Out Bag - menekülőzsák) - Hogyan készletezzek? 

Védelem: - Szabadon tartható önvédelmi, otthonvédelmi fegyverek ismerete, kezelése. - A minimumból a maximumot! - Otthonunk védelme. - Egyszerűen telepíthető védelmi rendszerek. - Önvédelem.

Túlélés a természetben: - Menedéképítés. - Tűzgyújtás, tűzhely építés. - A természetben fellelhető és megszerezhető táplálékok. - Víz-tisztítás. - Élelmiszerfeldolgozás. - Horgászat, halászat, csapdázás. - Alapvető eszközök elkészítése.

Alternatív gyógyászat: - Akkupunktúra, köpölyözés, "fűben-fában"...

Alternatív energiák: - A szükséges minimum elérése. - Napelemes rendszerek, peltier elem, stirlingmotor.

Az alapvető élelmiszerek megtermelése: - Állattartás, állatfeldolgozás. - Erdőkert.

Alternatív kommunikáció: - A rádiózás alapja.


Gyakorlati felkészülés

Az alapvető elmélet mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlásra!

Budapesttől 60, a legközelebbi településtől 7 km-re lévő, erdőkkel körülvett, 13 hektáros tanyánk kiválóan alkalmas a zavartalan gyakorlásra...

Az első foglalkozás időpontja: 2020 június 19-21 ami egyébként a nyári napforduló - kiváló alkalom az újrakezdésre! A további foglalkozások időpontjai: minden hónap második hétvégéje.

A foglalkozások időtartama: péntek estétől vasárnap délig.

A foglalkozások időjárástól függetlenül mindig meg lesznek tartva!!

Létszám: minimum 5, maximum 10 fő!

Részvételi díj: 3.000-Ft/fő/hétvége.

A részvételi díjat előre át kell utalni, ez biztosítja a hely-foglalást. Ha valamiért nem tudsz eljönni és ezt időben jelzed, akkor egy következő alkalommal biztosítunk lehetőséget számodra. (Ha valamiért lemondod, a foglalót nem áll módunkba visszafizetni.)

Étkezés és egyéb költségek.: Az étkezés önköltséges! Ez azt jelenti, hogy lesznek alkalmak amikor önállóan kell megoldanod, máskor a társaiddal. Ha a tanfolyam részeként állatot vágunk és dolgozunk fel, annak önköltségét szétosztjuk.

Amennyiben mi biztosítunk felszerelést valamilyen gyakorláshoz, annak önköltsége is szétoszlik. Például lövészetnél mindenki annyit fizet, amennyit gyakorolni szeretne...

Jelentkezni rövid bemutatkozó levélben lehet. Válaszként megkapod a számlaszámot, az útvonalleírást, és a szükséges felszerelés listáját.

Jelentkezni itt lehet!

Online foglalás

Jelentkezz időben! Ne feledd, csak 10 fős csoportok jöhetnek!  

A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.

A Felkészítő tanfolyamok időpontjai:

2020- június 19-21 - Újrakezdés - alapozó tanfolyam.

2020- július 10-12

2020- augusztus 7-9

2020- szeptember 11-13

2020- október 9-11

2020- november - a járvány miatt elmarad!

2020- december - a járvány miatt elmarad!

A legmagasabb szint - Önellátó közösségi felkészülés

Extrém sport? Megszállottság? Életforma? Gondolkodásmód?

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el